RÓLUNK

Az ATALANTA 1996 óta foglalkozik érettségizett, szakképzetlen fiatalok oktatásával. Képzéseink ideálisak azok számára, akik egy szakképesítés vagy akár egy államilag elismert nyelvvizsga megszerzése után mielőbb munkába kívánnak állni, vagy tanulmányaikat felsőoktatási intézményben kívánják folytatni.

2017. szeptembertől bővítettük kínálatunkat azzal, hogy esti tagozatos munkarend szerint támogatott formában érettségi vizsga megszerzéshez nyújtunk segítséget.

Esti tagozatos érettségi megszerzésére irányuló képzésünknél az érettségi bizonyítvány akár egy év alatt megszerezhető, ha a megfelelő előképzettséggel rendelkeznek a jelentkezők.

A felnőttoktatás esti tagozatos munkarend szerint történik, heti 2x kontaktórák (péntek délután és szombat) keretében, illetve havi egy alkalommal szerdai nap délutánján. Ennek köszönhetően baba és munka mellett is könnyen elvégezhető a képzés. Az órák száma a nappali tagozatos gimnáziumi óraszámok legalább felét teszi ki. Ez azt jelenti, hogy otthoni készülésre is kell időt fordítani.

Gimnáziumi esti tagozatos, érettségi megszerzésére irányuló tanulmányok a 12. évfolyam végén érettségi vizsgával zárul, a központi követelmények szerint. Az idegen nyelv emelt óraszámban történő oktatásával szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy a gimnáziumi képzés végén nyelvvizsga bizonyítványt is szerezhessenek.

Iskolánk azoknak az érdeklődőknek is lehetőséget biztosít a továbbtanulásra, akik már rendelkeznek OKJ-bizonyítvánnyal Felnőttképzési OKJ tanfolyamaink keretében, önköltséges formában. Továbbá, az érettségi vagy OKJ bizonyítvány megszerzése után a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán akár ösztöndíjjal is lehet továbbtanulni.

Kedvezményes EUROPASS bizonyítvány-kiegészítőt szerezhet minden tanulónk.
Végzős diákjaink munkakereséséhez több állásközvetítő cég közreműködésével nyújtunk segítséget. Karrier Irodánk segít tanulóinknak a megfelelő szakmai gyakorlati helyek felkutatásában. Diákjaink tanulmányi és életpálya tanácsadással kapcsolatban fordulhatnak hozzánk, felkészítjük őket az állásinterjúkra, segítünk egyéni karrier terveik megvalósításában. Folyamatosan nyomon követjük frissen végzett diákjaink karrierjét, hogy a munkaerő-piacon szerzett tapasztalataikat fel tudjuk használni többi tanulónk álláskereséséhez.

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az intenzív diákélet kialakítására. Szeretnénk, ha nem csak a tanulás kedvéért járnának hozzánk diákjaink, ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy kellemesen, hasznosan tudják eltölteni szabadidejüket és együtt szórakozzanak, művelődjenek iskolatársaikkal az ATALANTA különböző kulturális programjain.

TANÁRAINK

Dr Abrankó-Rideg Nórakémia
Herczeg Zsófia Andreamatematika
Kovács Zoltánmagyar, történelem és etika
Melkovicsné Poór Máriamatematika és fizika
Pintér Katalinbiológia és földrajz
Meyer Hertamagyar nyelv és irodalom
Sándor Zsuzsannaművészetek
Süki Gyöngyiangol
Szíky Enikőmatematika, fizika